Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Novomeški spletni turnir in info o Dolenjski kadetski ligi

Šahovsko društvo KRKA Novo mesto pripravlja prvi novomeški spletni šahovski turnir. Potekal bo v soboto, 18. aprila, ob 20.00 na spletnem portalu Chess.com, igralo pa se bo 9 kol z igralnim časom 5 minut (prijave se odprejo eno uro pred turnirjem).

Ker morda nekateri še nimate uporabniškega imena na tem portalu, so v prilogi navodila za prijavo na portal https://www.chess.com/ in navodila za prijavo na sam turnir. Prosim, da v petek in soboto dopoldne pravočasno uredite svojo prijavo, ker vas mora administrator kluba (Jernej Zupančič, jernej.turtle@gmail.com) še potrditi.

Seveda lahko tudi na tem portalu poleg našega turnirja vsakodnevno igrate proste partije z nasprotniki iz vsega sveta, trenirate šahovske kombinacije, gledate šahovske lekcije najboljših velemojstrov,…

NAVODILA CHESS.COM
NAVODILA LICHESS

Informacija o Dolenjski kadetski šahovski ligi

Ta teden bi morali zaključiti letošnjo sezono Dolenjske kadetske šahovske lige in razglasiti skupne zmagovalce (začasni vrstni red je v prilogi). Zaradi razmer okoli nas bo to tekmovanje žal odpadlo. Klubi soorganizatorji lige (ŠD Kočevje, ŠK Trebnje, ŠK Triglav Krško in ŠD KRKA Novo mesto) smo se odločili, da v teh razmerah ne moremo vztrajati pri izvedbi preostalih turnirjev v tem šolskem letu. Kdaj se bodo otroci vrnili v šole, sploh ni znano, ko pa se bo to zgodilo, bo pri vseh prednost imelo pospešeno pridobivanje ocen in zaključek šolskega leta.

Vseeno pa bomo poskrbeli za zaključek lige – finalni turnir in razglasitev najboljših bo tako organiziran jeseni 2020. Resda bo takrat že novo šolsko leto, ampak šahisti in šahistke bodo še vedno v isti starostni kategoriji. Prepričani smo, da je to v dani situaciji najbolj športna rešitev za vse!

Začasni vrstni red Dolenjske kadetske šahovske lige

Hvala za razumevanje in lep pozdrav – ostanite zdravi!

Robert Rudman