Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Chessable Masters / Finale 8

Šahovsko dogajanje na najvišjem nivoju poteka v neizprosnem tempu in za nami je že prvi del tretjega turnirja elitne spletne serije, pod nazivom Chessable Masters. Magnus Carlsen je na čelu zelo zanimive in močne zasedbe tokratnega turnirja, na katerem se nastopajoči potegujejo za delež 150 tisoč dolarjev vrednega nagradnega sklada. Svetovni prvak je seveda ponovno največji favorit za zmago in odkrito napoveduje, da se želi oddolžiti za spodrsljaj s prejšnjega turnirja, kjer je izpadel v polfinalu.
Obračuni na izpadanje potekajo v obliki mini-dvobojev štirih partij, kjer napreduje igralec, ki prvi zmaga dva takšna dvoboja. Četrtfinale se je začelo 25. junija, bržkone pa bo v ospredju nov obračun med Carlsenom in njegovim zadnjim izzivalcem v dvoboju za naslov svetovnega prvaka, Fabianom Caruano. Ostali pari so Ding-Nakamura, Artemijev-Nepomnjači in Giri-Griščuk.

https://explore.chess24.com/tour/
PARTIJE